понеділок, 4 лютого 2013 р.

Орієнтація на здоровий спосіб життя та захист психічного і морального здоров'я


Молода людина досить часто опиняється сам на сам з потоком найрізноманітнішої інформації, необхідністю навчання, спілкування, будувати людські стосунки, вирішувати масу життєвих проблем, в яких у неї немає позитивного, а то і взагалі ніякого досвіду.
Саме тому сьогодні зростає роль превентивної просвітницької роботи: учнівська молодь повинна знати і розуміти проблему, мати знання і навички безпечної поведінки, вміти розумно оцінювати життєві ситуації і робити правильний вибір, зокрема і щодо власного здоров’я та поведінки. Вкрай важливими також є навички володіння собою і способами самозахисту від насильницьких впливів і дій, негативної інформації ЗМІ та реклами. А в результаті поширення останніх у суспільстві запанувала якась нездорова атмосфера вседозволеності та апатії. Навколишні реалії немов провокують дітей та молодь якнайшвидше скуштувати забороненого плоду. При цьому немає перепон.
Тому одним із головних напрямів психологічної служби є превентивне виховання, метою якого є формування у підлітків орієнтації на здоровий спосіб життя та захист психічного і морального здоров’я, профілактику алкоголізму, наркоманії, паління, СНІДу.

1 коментар:

  1. Дуже гарна стаття, дійсно, сучасній молодій людині буває досить важко впоратися з усіма її життєвими проблемами, зробити правильний вибір, щоб не потрапити в залежність Учні мають почувати себе комфортно в навчальному закладі, особливо в групі, між однолітками та із своїми викладачами і майстрами. Якщо так і є, то вони обирають для себе правильну соціальну орієнтацію. Завдання навчального закладу полягає в тому, щоб кожен учень прагнув не лише мати добрі знання, а й намагався самовдосконалитися, бути фізично здоровим, реалізуватись як творча особистість В цьому і допомагає психологічна служба, розвиває почуття соціальної відповідальності за свою поведінку, сприяє не лише усвідомленню своїх прав а й обов’язків.

    ВідповістиВидалити